دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۴
هیچ خیری در دستگاه مستکبرین عالم نیست

حوزه/ سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه انسان اگر به اضطرار برسد، دعایش مستجاب می‌شود، گفت: ما باید به این نقطه برسیم که بفهمیم دستگاه مستکبرین عالم، دستگاه سوء است و هیچ خیری در آن نیست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری در مراسم عزاداری شب هفتم ماه محرم در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به آیه شریفه «أَمَّن یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیَکْشِفُ السُّوءَ وَیَجْعَلُکُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ»، اظهار داشت: این آیه در روایات اهل بیت علیهم‌السلام به امر ظهور و وجود مقدس حضرت بقیه الله تطبیق داده شده است. مضمون آیه این است که چه کسی دعای مضطر را اجابت می‌کند و آن بدی‌ها و سختی‌ها را برطرف می‌سازد و شما را خلیفه روی زمین قرار می‌دهد؟

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شرط اجابت دعا، اضطرار است، گفت: انسان اگر به اضطرار برسد، دعایش مستجاب می‌شود، به شرطی که اضطرارش را به خدای متعال ارجاع دهد.

سخنران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) افزود: کار انبیا این است که خواسته‌های ما را بزرگ می‌کنند و ما را به خدا ارجاع می‌دهند. در سوره حج، خداوند خطاب به همه مردم می‌فرماید که کسانی را که غیر از خدا می‌خوانید، اگر همه جمع شوند، نمی‌توانند یک پشه بیافرینند و اگر پشه چیزی از آنان بگیرد، نمی‌توانند پس بگیرند. پس چرا آنان را می‌خوانید؟ انسان فقیر خداست و به غیر خدا نیازی ندارد.

وی ابراز داشت: در روایت از امام صادق علیه‌السلام آمده است که این آیه در مورد امام زمان علیه‌السلام نازل شده است. «مضطر» در این آیه، امام زمان علیه‌السلام هستند. وقتی کار به جایی می‌رسد که حضرت در مقام ابراهیم، کنار کعبه دو رکعت نماز می‌خوانند و دعا می‌کنند، خدای متعال اجابت می‌کند و ایشان را خلیفه روی زمین قرار می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری تصریح کرد: دو نوع اضطرار وجود دارد. یکی اضطرار ما به امام است. ما باید به این نقطه برسیم که بفهمیم دستگاه مستکبرین عالم، دستگاه سوء است و هیچ خیری در آن نیست. باید مضطر به امام حقیقی بشویم که بیاید این سوء را بردارد و زمام ما را به دست بگیرد.

وی اضطرار دوم را اضطرار خود امام نسبت به امت دانست و ادامه داد: امام زمان علیه‌السلام در ساخت امت، به نقطه‌ای می‌رسند که احتیاج به اظهار امر الهی دارند. مانند حضرت موسی که برای باز کردن دریا و غرق کردن فرعون، نیاز به اذن الهی داشت. امام زمان نیز برای برداشتن این سوء از خدا اجازه می‌گیرند و با اظهار امر، بساط ظلم را جمع می‌کنند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به داستان حضرت ابراهیم و جناب ساره، خاطرنشان کرد: در روایتی نقل شده که وقتی خداوند به حضرت ابراهیم وعده فرزندی از ساره داد، ساره از روی شگفتی گفت: «آیا من که پیرزنی هستم، فرزنددار می‌شوم؟» خداوند فرمود به خاطر این که حرف مرا رد کردی، چهارصد سال نسل تو در گرفتاری خواهند بود. نسل حضرت ابراهیم یعنی بنی اسرائیل، به دست فرعون مبتلا شدند و پس از چهل روز اصرار به درگاه خدا، خداوند حضرت موسی و هارون را مبعوث کرد تا آنان را از فرعون نجات دهند و صد و هفتاد سال از آن عذاب کاسته شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به لزوم رسیدن به اضطرار واقعی، گفت: تا زمانی که ما در دستگاه باطل، خیری می‌بینیم و امید به آن داریم، به نقطه اضطرار نمی‌رسیم. خداوند ما را به ابتلا و امتحان می‌اندازد تا بفهمیم با این دستگاه ظلم نمی‌توان زندگی کرد. وقتی بنی اسرائیل به این نقطه رسیدند که پسرانشان را سر می‌برند و دخترانشان را زنده نگه می‌دارند، مضطر شدند و به حضرت موسی پناه بردند.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری خاطرنشان کرد: ما نیز اگر مضطر به امام زمان بشویم و از خدا بخواهیم این سوء را بردارد، آن تقدیر بزرگ محقق خواهد شد و امام زمان علیه‌السلام با اظهار امر الهی، بساط ظلم را از عالم جمع خواهند کرد.

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha